Tips bij het vergelijken van dakdekkers

U hebt een dakwerker nodig, maar hoe vindt u de geschiktste dakwerker voor de klus? Er zijn een hoop dakwerkers die elk hun eigen prijzen hanteren en verschillende soorten ervaring hebben. Met de onderstaande tips wordt uw zoektocht naar een dakwerker een stuk makkelijker.

Kijk naar de werkzaamheden

Het eerst wat u doet, is kijken naar de werkzaamheden van de dakdekker: het komt niet vaak voor, maar soms hebben dakdekkers een bepaalde specialisatie of werken ze liever met bepaalde materialen. Dakdekkers voeren verschillende werkzaamheden uit zoals dakherstellingen, dakrenovatie of een dakreiniging. Maak een duidelijke opdrachtomschrijving en zorg ervoor dat de dakdekker die u inschakelt weet wat er moet gebeuren. Worden uw wensen begrepen? Dan heeft u een geschikte dakdekker.

Gelukkig is dit in de meeste gevallen geen probleem: dakdekkers zijn erg bekwaam en weten bij elke klus wel wat er moet gebeuren. Het is toch wijs om u te laten adviseren of een inspectie in te plannen, dan komt u niet voor verrassingen te staan.

Wat kost de dakwerker?

Niet geheel onbelangrijk: past de dakdekker binnen uw budget? Het is uiteraard belangrijk dat u een dakdekker vindt met goede tarieven. Sommige dakwerkers geven de keuze voor een prijs per uur of een prijs per vierkante meter.

Gaat het om een kleine klus? Dan kunt u beter gaan voor prijzen per uur. Gaat het om een grote klus? Dan kan je wellicht beter gaan voor een prijs per vierkante meter. Het is soms ook mogelijk om een vaste prijs af te spreken voor de gehele klus.

Wat is de afstand tussen je huis en de dakdekker

Het liefst vindt u een dakwerker in je eigen regio. Hiermee houdt u de voorrijkosten laag en wordt u vaak een stuk sneller geholpen. Het is gelukkig erg makkelijk om een dakdekker bij u in de buurt te vinden.

Hoe doe ik dat dan?

Via Gecadak.be komt u snel en eenvoudig in contact met een dakdekker in uw eigen regio. Daar ontvangt u een gratis en vrijblijvende offerte, u zit dus nergens aan vast.

Heeft de dakdekker een keurmerk?

Er bestaan keurmerken en certificaten voor dakwerkers. Deze laten bijvoorbeeld zien of de dakdekker zich houdt aan bepaalde garantievoorwaarden of voldoen aan kwaliteitseisen. Een voorbeeld van zo’n keurmerk is KOMO. Deze staat garant voor kwaliteit en biedt het keurmerk in veel verschillende landen, waaronder Vlaanderen.

Op de website van KOMO kunt u kijken wat het keurmerk precies betekent.

De beste dakdekker voor de klus vinden

Met de bovenstaande tips kunt u actief op zoek naar de beste dakdekker voor de klus. De beste manier om dakdekkers te vinden is door gratis offerte aan te vragen, bijvoorbeeld op Gecadak.be. Zo komt u in contact met de beste dakdekkers in uw regio en bent u gegarandeerd dat elke klus succesvol wordt afgerond.