Het proces van een nieuwe keuken plaatsen

Proces nieuwe keuken plaatsen

Het plaatsen van een keuken is niet zomaar wat en vereist een goede voorbereiding. Het is ook geen werk dat je zomaar even doet. Als het fout gaat kan dit een hoop geld en tijd kosten. Op deze pagina vertellen we je hoe een keuken geplaatst wordt. Lees dus snel verder!

Stap 1: de voorbereiding

Voordat de keuken geplaatst wordt moeten er eerst enige voorbereidingen getroffen worden. Ten eerste moet de keuken helemaal opgemeten worden zodat alles in de juiste maten gemaakt kan worden. Als je nog een oude keuken hebt moet deze worden gedemonteerd en uit de kamer gehaald worden.

Nu moet er gekeken worden of alle leidingen op de goede plaats liggen. Wanneer je dezelfde indeling van de keuken als je oude keuken hebt zal dit vaak al het geval zijn. Meestal wanneer je een gehele nieuwe indeling aangaat moeten de leidingen verlegd worden.

Naast de leidingen moet ook het elektra goed worden gelegd en aangesloten.

Stap 2: de keuken plaatsen

Als alle voorbereidingen zijn gedaan kan de keuken geplaatst worden. Eerst wordt de gehele keuken getekend. Zo kan er precies gezien worden hoe het er uit moet zien.

Er wordt begonnen met het plaatsen van de kasten vanuit de hoek van de keuken. Vanuit hier wordt dan vervolgens naar buiten gewerkt. Tevens worden eerst de bovenkasten geplaatst en daarna pas de onderkasten

Stap 3: het werkblad plaatsen

Zodra alle kasten geplaatst zijn kan het werkblad geplaatst worden. Vaak zijn er 2 of meer mensen nodig voor het plaatsen van het keukenblad, omdat het erg zwaar is.

Als het keukenblad is geplaatst kan al het inbouwapparatuur ook geplaatst worden.

Stap 4: het monteren van de keukendeurtjes

De laatste stap is het monteren van de keukendeurtjes, de lades in de kastjes zetten en de handvaten monteren. Nu is de keuken geplaatst!
Meer informatie over keukeninstallatie vind je op de keukengids website.