Hekwerk prijzen

hekwerken prijzen

Hekwerken, de kosten

Een hekwerk is een omheining die u om uw eigen terrein, meestal de tuin zet. De reden hiervoor is om eerste instantie ongewenste personen van uw bezit te weren en om inbraak tegen te gaan. Tegelijkertijd kan een hekwerk echter ook een versiering voor uw tuin zijn, net zoals een schutting bijdraagt aan het uiterlijk van uw tuin. Een goed onderhouden tuin met de juiste omheining zorgen voor een goede eerste indruk van uw onderkomen. Er zijn verschillende soorten hekwerken beschikbaar tegen verschillende prijzen.

Sierhekwerk

Een metalen sierhekwerk wordt gesmeed van gietstaal. Het voordeel van een sierhekwerk is dat er vele vormen en maten beschikbaar zijn waardoor er altijd een model van uw gading tussen zal zitten. Omdat het hier om metaal gaat en metaal aan roest onderhevig is, is het verstandig om een sierhekwerk met coating te nemen. De coating beschermd uw hekwerk dan tegen nattigheid en dat komt de duurzaamheid van uw sierhekwerk ten goede. Een hekwerk betaal je per meter en omdat er zoveel verschillende opties zijn lopen de prijzen uiteen van €40 tot €120 per meter. Dit zijn wel de prijzen voor hekwerken die al voorzien zijn van een coating.

Gaashekwerk

Geleverd in standaard maten en gemaakt van gaaspanelen, is het gaashekwerk het meest voordelige hekwerk dat u kunt kopen. Omdat het gaas wordt gemaakt in rollen die makkelijk op maat geknipt kunnen worden blijven de productiekosten erg laag, wat tot gevolg heeft dat u voor een gaashekwerk tussen de €3 en €23 per meter betaald. Deze prijzen lopen wat uiteen omdat u wel voor verschillende materialen zoals kippengaas en speciaal tuingaas kunt kiezen.

Tuinscherm

Mocht een gaashekwerk toch nog aan de prijzig kant zijn dan kunt u altijd nog kiezen voor een tuinscherm of schutting. Deze schermen worden in een standaard formaat opgeleverd en kunnen zeer makkelijk bevestigd worden. Per scherm van ongeveer 1,80m bij 1,80m betaalt u ongeveer €9,-. Het nadeel van een tuinscherm is wel dat het volledig gesloten is en dat daardoor de oppervlakte kleiner kan lijken dan hij daadwerkelijk is. Ook slijt een tuinscherm sneller doordat er een grotere oppervlakte is waar slijtage op kan plaatsvinden.

Spijlenhekwerk

De meest sterke constructie is het spijlenhekwerk. Dit hekwerk bestaat uit metalen spijlen en is verzinkt. Net als bij een sierhekwerk is het verstandig om te kiezen voor een gecoat hekwerk om het metaal te beschermen tegen vocht. Een tweede voordeel is dat u bij een spijlenhekwerk met coating nauwelijks iets aan het onderhoud hoeft te doen. Voor dit type hekwerk betaald u ongeveer €35 per meter.

Staafmathekwerk

Een staafmathekwerk is een combinatie van een spijlen hekwerk en een gaashekwerk. Oftewel een hekwerk met spijlen en daartussen een gaasmat. Dit is een stevig type hekwerk en u kunt ook nog kiezen voor een dubbele mat tussen de spijlen. Voor deze dubbele variant betaald u ongeveer tussen de €15 en de €55 per meter.

Bijlsma Hekwerk

De hulp inschakelen van een specialist? Bijlsma is groots in hekwerken. Het hekwerkenbedrijf levert ieder gewenst hekwerk tegen aantrekkelijke tarieven.