Redenen om uw dak te vernieuwen

redenen om uw dak te vernieuwenEen eigen woning vergt onderhoud. De tijd is niet te verslaan en helaas zal je huis vroeg of laat onderhevig zijn aan bepaald onderhoud. De buitenstructuur en de buitenmuur van je woning is hier nog wel het meest gevoelig voor. Het vernieuwen van het dak is hier ook een onderdeel van maar wanneer weet je of het tijd is om je dak te vernieuwen?

Tijd voor renovatie

Het dak van uw huis heeft een bepaalde levensduur. Deze is afhankelijk van de structuur van uw woning, de gebruikte materialen en hoe goed het onderhoud door de jaren heen is bijgehouden. Zo kunnen er door de weersomstandigheden kleine gebreken aan uw dak ontstaan. Verschoven dakpannen door een storm of kleine scheuren in in het dakleer. Dit zijn zaken die u met een relatief eenvoudige en goedkope dakreparatie kunt laten maken. Na verloop van tijd zullen deze gebreken echter onherroepelijk groter worden en wanneer het een groot gedeelte van het dak met dergelijke problemen te maken krijgt is het tijd om na te denken over een volledige renovatie van uw dak. Het is dan ook verstandig om het dak regelmatig te laten controleren en wanneer de kleine beschadigen steeds vaker voorkomen is het tevens voordeliger om het dak te laten renoveren. Doet u dat niet dan gaat u steeds meer betalen voor kleine reparaties omdat steeds vaker nodig zijn. Uiteindelijk kan zelfs de structuur van uw huis worden aangetast en dan heeft u een volledig nieuw dak nodig.

Redenen voor vervangingskosten

Hierboven zijn al een aantal redenen genoemd waarom het na verloop van tijd verstandig is om over een dakrenovatie na te denken. Hier worden nog een aantal indicaties genoemd die aangeven dat uw dak aan vernieuwing toe is. De eerstgenoemde is het einde van de levensduur van uw dak. De meeste daken gaan ongeveer 10 tot 15 jaar mee voordat de gehele bedekking vernieuwd dient te worden. Tegenwoordig zijn er ook nieuwere materialen op de markt die de levensduur van uw dak kunnen oprekken naar ongeveer 20 jaar, mits goed onderhouden natuurlijk. Dat leidt tot de tweede indicatie. Wanneer een dak niet goed wordt onderhouden kunnen bladeren en andere viezigheid blijven liggen. Een dak is zo gebouwd dat water makkelijk afgevloeid kan worden naar de dakgoten. Wanneer er echter teveel rommel op het dak blijft liggen kan hier water in blijven staan. Zoals u misschien wel weet zet water uit bij bevriezing en dat kan schade aan uw dak opleveren. Dit kan de derde indicatie opleveren, namelijk lekkages. Wanneer het dak kapot gaat kan het water door de isolatielaag lopen en voor waterschade in de woning zorgen. Om nog maar te zwijgen over de schade die het isolatiemateriaal ondervindt.

Win professionele informatie in

Vraag offertes op bij verschillende bedrijven en kies een goed bedrijf uit om uw dak te laten controleren. Via FRCE.be komt u direct in contact met dakwerkers bij u uit de regio. De dakdekker van FRCE kunnen u vertellen wat er precies aan uw dak moet gebeuren. Veel onderhoudsbedrijven bieden u de optie tot een vrijblijvend en gratis adviesgesprek. Maak hier gebruik van door meerdere bedrijven uit te nodigen en zo een helder beeld te krijgen van de kosten en het ongemak dat u hiervan kunt ondervinden.