Muren injecteren
Vocht in de muren is erg vervelend. Vaak treedt dit op na een langere periode met veel vocht in de lucht en met name in de grond, dit vocht kan vervolgens tussen de buiten- en de binnenmuur komen met alle gevolgen van dien. Een oplossing hiervoor is het injecteren van de muren met een vochtwerende substantie. Nu kunt u dit natuurlijk door een bedrijf laten doen maar het is voordeliger om dit werk zelf op te pakken.
Materiaal
Om zelf je muren te injecteren heeft u een aantal hulpmiddelen nodig. Om te beginnen een goede boor om de gaten te boren, een metaaldetector om ervoor te zorgen dat u niet per ongeluk door leidingen heen boort, een industriële stofzuiger om het stof en bouwafval van het boren op te kunnen zuigen en injectiebuisjes waarmee u het vochtwerende product in de muur kunt inbrengen. Verder heeft u natuurlijk mortel nodig om de geboorte gaten naderhand weer af te dekken en speciaal beschermfolie om de omliggende omgeving te beschermen tegen de vochtwerende substantie.
Boren
Het boren begint op ongeveer een halve meter boven de grond. Op het vochtwerende middel dat u koopt staan meestal aanwijzingen over hoeveel gaten je precies moet boren en op welke afstand van elkaar deze moeten komen. Zorg ervoor dat u de gaten in een flauwe hoek naar beneden boort. Zo kan het middel makkelijk in de muur sijpelen.
Inbrengen vochtwerend middel
Na het boren van gaten kunt u het middel gaan injecteren in de muur. Dit doet u door de injectiebuisjes in de gaten te stoppen en hier vervolgens een slang en en trechter aan te bevestigen. Nu kunt u het vochtwerende middel rustig in de trechter gieten zodat het gelijkmatig in de muur kan lopen. Hoeveel van het vochtwerende middel u zult moeten inbrengen is afhankelijk de hoeveelheid vocht die in de muur is geconstateerd.
Opvullen
Wanneer u de gehele muur hebt geïnjecteerd kunt u de gaten gaan opvullen met mortel. Aan de achterkant zal het vochtwerende middel in de muur trekken en zo de muur beschermen tegen toekomstige vochtplekken.
Let op
Let wel, dit proces kan alleen worden uitgevoerd op een spouwmuur. Wanneer er ook vochtproblemen op de binnenmuur zijn zult u het bovenstaande proces nogmaals moeten herhalen op de binnenmuur. Bovendien duurt het uitharden van het vochtwerende middel ongeveer zes maanden en moet u er rekening mee houden dat u deze muur pas na die tijd opnieuw kunt schilderen of behangen.
Een vochtbestrijding specialist inschakelen
Voor een specialist in vochtbestrijding is het injecteren van de muren een kleine klus. Via CEI.be komt u direct in contact met vochtbestrijding specialisten bij u in de buurt. Vraag via de bovenstaande link diverse offertes aan en vergelijk de prijzen.