Graffiti verwijderen

Graffiti verwijderenHeeft u last van graffiti op de gevel van uw huis of kantoor? Graffiti is hardnekkig spul, men kan dus niet zomaar graffiti reinigen van de muur met wat zeepsop en een spons. Er zijn echter manieren om gevelsreiniging uit te voeren, zo kunt u al kiezen voor stroomcleanen, een speciaal reinigingsmiddel of het stralen voor het verwijderen van uw graffiti problemen. Wilt u zeker weten dat dit niet snel een tweede keer gebeurt, kunt u naast de gevelreiniging ook de muren impregneren. Tevens zijn er methodes om zelf een gevelreiniging uit te voeren, echter is professionele hulp vaak een investering en besparing op de tijd die uit kwijt bent en de uiteindelijke kosten die u maakt. Wilt u de graffiti dus verwijderen, lees dan hier hoe u dat kan doen.

Chemisch reinigen

Een methode voor uw gevelreiniging is die van het chemisch reinigen van de graffiti. Vaak wordt chemisch reinigen bij het verwijderen van graffiti gebruikt als er meerdere lagen zijn gebruikt. Andere hulpmiddelen helpen dus minder goed als er geen chemische gevelreiniging plaatsvindt. U kunt het chemische reinigen dus in combinatie uitvoeren met andere methodes om graffiti te verwijderen.

Risico chemisch reinigen

Een nadeel van het chemisch reinigen van uw gevel is dat de onderste laag van uw gevel aangetast kan worden. Als u specialistische hulp inhuurt bij uw gevelreiniging wordt er gekeken naar het type graffiti dat is gebruikt en wat het type is van de ondergrond van de gevel zelf. Zo kan er een indicatie worden gemaakt wat er nodig is om de gevelreiniging zo goed mogelijk uit te voeren zonder schade aan te richten. Het chemisch reinigen hoeft echter niet altijd met een chemisch middel te gebeuren, zo zijn er ook biologische middelen om uw gevel probleem op te lossen zonder sporen achter te laten. Let wel op dat dit geheel ligt aan het type verf dat is gebruikt.

Stralen

Bij het stralen van uw gevel wordt er water gemengd met een speciaal straalmiddel, hier wordt ook wel eens fijn zand voor gebruikt dit wordt stralen of zandstralen genoemd. Zandstralen of gewoon stralen gebeurt met een hoge drukspuit waardoor het vuil van het graffiti zal worden verwijderd. Het is niet altijd even verstandig om dit zelf uit te voeren omdat de straal te hard kan zijn voor de ondergrond van uw gevel waardoor uw schade krijgt aan uw gevel. Met een professionele gevelreiniging wordt de straal tijdens het zandstralen of gewoon stralen precies afgesteld op het type van uw gevel. Daarnaast gebeuren de meeste ongelukken in het huishouden, dergelijke klusjes kunt u dus voor de zekerheid altijd beter uitbesteden aan experts.

Stralen door specialisten

Professionelen maken eerst een indicatie, daarna zal er pas gekeken worden of de methode van zandstralen of gewoon stralen, de techniek is die bij uw gevel en graffiti probleem past. Graffiti verwijderen kan met zandstralen of gewoon stralen op de volgende type muren; gevel stenen, marmer en trespa. Over het algemeen geldt, als het een sterk steensoort is kan de techniek van het zandstralen of gewoon stralen worden gebruikt voor een gevelreiniging.

Stralen en impregneren

Heeft uw gevel vochtplekken of heeft uw kantoorpand of huis last van lekkages dan is het te adviseren om de techniek van stralen of zandstralen te combineren met het impregneren van het huis om het vocht te weren dat meekomt met het stralen. Dit is een verstandige investering om problemen met uw gevel te voorkomen. Ook als het huis of pand oud is of als er barsten in het steenwerk te zien is, is impregneren een verstandige keus om uw gevel te beschermen. Als u een bedrijf inhuurt voor uw gevelreiniging zal er bij de indicatie naar voren komen of dit nodig is.

Permanente coating

Als u zeker wilt weten dat uw gevel beschermt blijft van graffiti of ander hardnekkig vuil kunt u er voor kiezen om een anti graffiti coating te nemen voor de bescherming van uw gevel. U kunt hierbij kiezen om een anti graffiti coating te nemen die permanent is of een anti graffiti coating die semi-permanent is. Het permanent impregneren zal ongeveer een duur hebben van vijf jaar, meestal heeft u dan ook een garantie van vijf jaar door het bedrijf die de anti graffiti coating hebben aangebracht. Wanneer er toch een graffiti probleem zich voordoet bij uw gevel, kan er een biologisch afbreekbaar reinigingsmiddel aan worden gebracht in combinatie met warm water. Graffiti verwijderen wordt op deze manier een gemakkelijke klus.

Semi-permanente coating

Bij de semi-permanente anti graffiti coating ligt de duur van het impregneren en zijn garantie rond de drie jaar. Ga dus voor uzelf na wat voor een investering u wilt maken, bijvoorbeeld voor de waarde van uw huis of kantoorpand of als u langer van plan bent om op één plek te blijven wonen. Ook bij semi-permanente coating wordt een anti laag aangebracht waarbij ook hier alleen biologisch afbreekbaar reinigen met warm water nodig is. Als u dus vaker het slachtoffer bent van graffiti is het slim om na te denken over het impregneren van uw gevel.

Zelf graffiti verwijderen

Als u zelf aan de slag gaat met een gevelreiniging dient u eerst goed te onderzoeken met wat voor type ondergrond van uw gevel u hebt te maken. Om goed te kunnen reinigen moet u weten hoe hardnekkig de verf daarnaast is om vervolgens een keus te maken tussen de verschillende technieken om graffiti te verwijderen. Wilt u de graffiti verwijderen maar bevindt zich dit bij een raam of deur in de buurt, plak de kozijnen en de deur af om deze te beschermen.

Methoden zelf reinigen

Als u te maken hebt met een sterke steensoort kunt u kiezen om zandstralen als techniek te kiezen, let daarbij op, of vraag het bijvoorbeeld na in de winkel waar u deze verkrijgt, welke stand aan te raden is om geen schade aan een gevel te veroorzaken. Bent u echter niet zeker hoeveel lagen verf er zijn gebruikt of om wat voor verf het gaat, kunt u het beste kiezen voor een mildere optie van uw gevelreiniging. U kunt er dan voor kiezen om te reinigen met heet water en een chemisch reinigingsmiddel. Let daarbij wel op uw handen en ogen, dek deze af met bril en handschoenen. Gebruik ook het liefst bij een gevelreiniging een mondmasker en eventueel een pak uit veiligheids- voorzorg. Dit geldt uiteraard ook voor het zandstralen.

Kosten

Bij het verwijderen of reinigen van de graffiti, kunt u kiezen om een firma in te huren of dit zelf te doen. Vaak denkt men dat het zelf ondernemen goedkoper is, dit kan het geval zijn maar dan is de vraag of het kwalitatief gebeurt. Als u de klus zelf gaat ondernemen moet u zorgen dat u beschermingsmateriaal heeft als u aan de gang gaat van het verwijderen of reinigen van de graffiti. Daarnaast kosten chemische reinigingsmiddelen speciaal voor het verwijderen van graffiti rond de twintig tot veertig euro. Wilt u uw muur daarnaast impregneren, dan lopen de kosten op vanaf vijftig euro voor ongeveer drie tot tien liter. Kiest u toch voor een specialist voor het verwijderen en reinigen van de graffiti dan zullen de kosten van het reinigen en impregneren door professionelen liggen rond de tien euro per vierkante meter.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Heeft u een graffiti probleem op de gevel van uw huis of in uw bedrijfsomgeving en twijfelt u nog steeds tussen het zelf reinigen en verwijderen van graffiti of de specialistische hulp dan kunt u via de website van Pvdv.be gevelwerken en gevelrenovatie vrijblijvend offertes aanvragen om de kosten van een gevelreiniging af te wegen. De specialisten in uw omgeving kijken dan naar uw wensen rondom de gevelreiniging zodat u snel een keus kan afwegen aan de hand van een prijsindicatie. Krijg daarom nu hulp van gespecialiseerde gevel experts die u op weg kunnen helpen zonder kosten en vergelijk wat het beste uitkomt voor u en uw gevel.