PVC, stalen of aluminium rolluiken?

pvc, houten aluminium rolluikenRolluiken, ze zijn er in verschillende kleuren, maten en materialen. Zo heeft u bijvoorbeeld de keuze uit een rolluik van het kunststofmateriaal PVC, maar kunt u ook kiezen voor aluminium. De vraag is alleen, wat is het verschil tussen deze rolluiken en welk soort rolluik is nu het meest geschikt voor uw situatie? Graag nemen wij de volgende rolluiken met u door.

PVC rolluiken

PVC rolluiken bieden u een goede isolatie voor de kleine ramen. Ze zijn erf praktisch en flexibel, maar kunnen worden aangetast door hoge temperaturen. De meeste PVC rolluiken hebben dan ook vijftien jaar garantie, hoewel deze garantie niet geld voor fabricagefouten. PVC rolluiken worden niet als milieu vriendelijk beschouwd, aangezien PVC niet biologisch afbreekbaar is, maar geeft goede geluid en temperatuurisolatie. Tevens zijn ze in zo’n beetje elke kleur en kwaliteit te verkrijgen.

Stalen rolluiken

Over het algemeen worden stalen rolluiken niet gebruikt om de zon en zijn warmte buiten de woning te houden. In tegendeel zelfs. Meestal worden stalen rolluiken juist gebruikt om inbrekers tegen te houden. Vooral grote bedrijven en winkels maken er gebruik van. Voor eigen gebruik worden stalen rolluiken vaak gebruikt als garagedeur. Het rolluik bestaat uit lamellen gemaakt van staal. Die goed in elkaar worden geschoven. Hierdoor is er bijna geen beweging in te krijgen. Zeker met de anti-optilveren eigenschappen erbij.

Aluminium rolluiken

De beste plaats om een aluminium rolluik te plaatsen, is toch wel de buitenkant van uw woning. Als de kwaliteit van het rolluik en vooral de poedercoating een goede kwaliteit heeft, kunnen de rolluiken ook ongeveer 25 jaar mee gaan. Er is wel veel onderhoud nodig, zoals het regelmatig schoonmaken van deze rolluiken. Vooral tijdens warme zomerdagen zijn aluminium rolluiken niet echt populair. Dit komt omdat aluminium een materiaal is dat warmte geleid. Vooral binnenshuis kan dit erg onprettig zijn. Echter geven aluminium rolluiken vaak een beter en netter uiterlijk aan uw woning dan andere materialen. Hierdoor is het maar net wat u zelf belangrijker vindt. Een mooi uiterlijk, of een hitte gevoelig rolluik.

Prijzen

De prijzen van de rolluiken zijn erg verschillend. Ze hangen af van de materialen, de afnemer maar ook van de opties. Hieronder nemen wij graag een lijst met u door met de materialen, opties en de bijbehorende prijzen. Let op: Dit is een gemiddeld schema en kan dus verschillen met de werkelijkheid. Ook moeten de prijzen van de opties er los overheen gerekend worden.

Materiaal Gemiddelde prijs 100×100 cm
Kunststof rolluik €90 – €150 ,-
Aluminium rolluik €100 – € 250 ,-
Stalen rolluik €250 –  €500 ,-
Handmatige bediening €10 – € 20,-
Elektrische bediening €80 – €250 ,-
Anti-optilveren €5,-
Brandvertrager €40,-
Zonnesensoren €180 ,-
Bewegingsmelder €250,-

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Via het netwerk van Alu Stevens vergelijkt u vrijblijvend aanbieders van rolluiken. Doe via de bovenstaande link een aanvraag en u ontvangt op korte termijn maximaal 5 offertes van bedrijven bij u uit de buurt.